Primul spital din Romania isi reprezinta tara in 2022 la Federatia Internationala a Spitalelor din intreaga lume

09.11.2022

Al 45-lea Congres a Spitalelor din lume are denumirea "Global Learnings, Local Actions: Sustainable Healthcare" si se desfasoara in perioada 9-11 noiembrie 2022 in Dubai la DWTC-Dubai International Convention & Exhibition Centre, UAE.

Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii "Louis Turcanu" Timisoara participa la evenimentul IHF cu doua lucrari stiintifice remarcabile, castigatoare ca urmare a selectiei Comitetului Stiintific IHF. 

Echipa unitatii sanitare impreuna cu reprezentantii companiei Calitakropolis reprezinta cu cinste Romania la fiecare dintre categoriile IHF la care posterele se regasesc.

Spitalul " Louis Turcanu" este dovada concreta ca traditita poate fi pastrata datorita faptului ca aceasta coexista de 120 de ani cu prezentul ultramodern. Modernizarea treptata si miscarile secolului XX si XXI au adus Spitalul " Louis Turcanu" la performanta la care se mentine si in ziua de astazi, reusind imbinarea trecutului si a viitorului pentru scopul de a salva si a trata copiii – cei mai vulnerabili pacienti dintotdeauna.

Lucrarea este denumita "Traditii pastrate si progres performant sustinute prin constructii moderne"

Ne onoreaza sa putem arata intregii lumi cum coexista cladiri pline de istorie, pastrate aproape intacte, alaturi de noi edificii pe care le construim pentru a se inalta catre viitor! 

Pentru sporirea sigurantei si calitatii in ingrijirea pacientului pediatric sunt identificate în permanenţă riscuri clinice, având în vedere eterogenitatea vârstelor cronologice ale pacienților, etapele de dezvoltare și gama variata de afecţiuni. 

Generarea unui plan privind gradul de dependenta in pediatrie este o provocare bazata pe statusul clinic al pacientului, care cuprinde un spectru variat, de la independenta pana la dependenta totala. 

Inovatia din ingrijirea pediatrica a fost denumita in spital "Turcanu Child Dependence Scoring -TCD Scoring" iar rezultatul studiului s-a numit "Scor de Dependenta Turcanu- instrument inovativ pentru prevenirea riscurilor clinice in ingrijirea pediatrica".