International Business Forum - IBF Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat

05.09.2019

Eveniment de marcă – International Business Forum din 5 septembrie 2019 – Participarea la eveniment de nivel internațional care urmărește oportunități pentru dezvoltarea capacității de export și a investițiilor românești pe piețele externe. 

A doua ediție a INTERNATIONAL BUSINESS FORUM – IBF este organizată de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat în data de 5 septembrie 2019, la Palatul Parlamentului. Conferința IBF s-a adresat antreprenorilor români care vor să-și internaționalizeze afacerile și doresc să identifice oportunități de dezvoltare pe noi piețe.
Dezvoltarea companiilor românești, consolidarea relațiilor comerciale cu parteneri străini, expansiunea pe piețele din întreaga lume și extinderea investițiilor în economia românească sunt principalele obiective ale MMACA în zona diplomației comerciale și a susținerii mediului de afaceri.
La eveniment au participat reprezentanți ai mediului de afaceri autohton, ai Corpului Diplomatic (ambasadori și consilieri economici acreditați la București), precum și consilierii economici ai României din străinătate, oficiali guvernamentali, reprezentanți ai asociațiilor profesionale, patronatelor și ai camerelor de comerț.

Participanții, români și străini, au avut posibilitatea de a afla particularitățile diverselor piețe de desfacere, facilitățile fiscale, detalii despre pachetul legislativ din țările de origine, în scopul identificării viitorilor parteneri de business, pentru crearea de noi afaceri sau dezvoltarea celor deja existente.
La ediția IBF 2019, domeniile de discuție din cadrul panelurilor au fost: Mentoring pentru start-up, internaționalizarea IMM-urilor, comerț exterior, e-commerce, e-guvernare, IT&C și R&D, banking, smart city și mobilitate urbană, fonduri europene 2014-2020/2021-2027 și produse românești pe piețe internaționale.